сряда, 17 август 2011 г.

145.1985.11.07 За кочините и жилищните блокове-клозети

Книга 7

7.ХІ.121(1985)г.
София-Изгрев


ЗА КОЧИНИТЕ
И ЖИЛИЩНИТЕ БЛОКОВЕ-КЛОЗЕТИ
ЖЛО / Тойóнус



         
          Фиаско... Работата се разтуря, понеже И. повече не може да носи злото, което й налагат отвън. Морето от азове няма да разреши в никакъв случай скоро да се срещнете - и по-добре е И. да не си почерня живота. Това е много тежко, виждам, но се налага, понеже няма други, освен вас, които с мъката си да предизвикат радикалните промени, които вече стават. Остава засега да се примирите. Когато ясновселената премоделира картата на света, тогава можете да правите каквото искате. Не допуснах преднамерено брака ви, понеже консумацията на щастие носи промени в света, само когато никога, по никакъв повод обичащите се не правят каквато и да е било забележка на другия, а такава двойка досега в историята на вашата Слънчева система не е имало.
          Самият ти си склонен да дадеш на една жена и силите си, и всичко останало, което имаш, а това пак доникъде няма да доведе, защото такъв случай още няма при двойка - единият да не се е съпротивил на другия. Има и напълно щастливи двойки, но то е защото единият прави жертви.
            И вие щяхте да стегнете до конфликти, и за да бъдеш този път “най-добрият съпруг”, ти щеше да се направиш окончателно на пихтия, даже и без да ти го иска И., понеже тя не е вампир като другите. Но Аз виждам как у теб се оформят налудничави идеи и как ще ги приведеш в изпълнение: пари на всяка цена, за да дадеш на тази жена този път всичко. Ти искаш да идеш в урановата мина, но Аз зная, че щеше да си издействаш да работиш по две смени или да се бъхтиш някъде допълнително като роб. Ти се видя ясно и като "файтонджия”... т.е като шофьор на собствена лека кола - и щеше да накараш твоите братя отгоре да ти се смеят до припадък, като те видят и теб "файтонджия"...
          Повтарям: И. няма да иска това от теб, но ти можеш и да проядеш месо, и да пропиеш, само и само да не те отритнат пак файтонджиите, та да можеш да поддържаш луксозно една такава луксозна жена. Не, тя никога нямаше да ти иска всичко това, но ти щеше да го сториш дори пряко нейната воля. Даже и сега, когато ти говоря, Аз зная, че пак няма да Ме послушаш и ще отидеш да ставаш миньор. Никакъв друг начин няма да те възпра, освен като направя писмата на И. студени и безнадеждни за тебе. Не Ме е еня какво ще стане! Може всичко да направиш, и надолу с главата някъде да се хвърлиш, това е положението!
          "У"(предишната ти личност) престава да съществува, край! Отсега нататък животът ти става съвсем друг! Множество утре ще четат онова, което съм диктувал чрез тебе, и редно е да се запитат: “Ами я да видим как е живял?” - И като видят, че и ти си си направил кочина като всички други и си станал файтонджия, кажи Ми, кой ще повярва на думите Ми? Най-простите може да повярват - и тогава какво? - Пак ще се напънат да правят обори, кошари, кокошарници, за да живеят по двамка, по тримка и по четиримка...
          Не! Няма да позволя повече това! Младите нека Ме слушат, за старите не давам нито пукнат грош. Много още има манджи и боклуци да ядат, но от това няма да поумнеят, понеже е казано: “По-скоро камила ще мине през иглено ухо, отколкото... “. Те искат да бъдат непременно богати, обаче котка им мина вече път! Няма вече лошите да царуват – свърши се! От сега нататък кротките, нищите, бедните стават наследници - те няма повече да се нито женят, нито развеждат, нито да обичат едного повече от всеки друг. Ако наистина има брак, ако наистина някъде има двойки, отделни от всички други, това не е тук, на Земята - слушайте Ме! - Ама няма ли на Земята щастие?.. - Щастие на Земята няма, но понякога има и може да има: когато изпълняваме волята Божия. А Бог иска от вас много малко - иска да не спирате Неговите импулси в сърцето си. “Ян” и “ин”- това са токовете на ясновселената и тотвселената.
             (При опити за самоволно разменяне на “ян” и “ин” в това изречение без консултация с Елма, нещо се съпротиви с всичка сила. Това даде повод да се изясни този проблем, защото и преди ни е впечатлявало, че тук има противоречие с класиката по въпроса. Оказва се, че самата “класика” кабалистически е невярна. Елма настоява, че “ин” е мъжкото начало, а “ян” - женското, обратно на традицията. Елма твърди, че това има дълбоки кабалистични причини и настоява за размяната им категорично. Ние знаем, че периодично едната и другата фаза на енергията Чи се превръщат в противоположната, но тук въпросът е за термините. Малцина биха се сетили, че сричката «Чи» не е случайна и че това са полюсите на Чистотата: вътрешният Ин и външният Ян. Чистовселената е единият полюс на холивселената – б.п.)

          И когато “ин” действа, “ян” трябва да мълчи! А вие какво правите?- Когато “ян” действа, карате “ин” да мълчи. “Ян” всякога поляризира, “ин” всякога изправя токовете на “ян”. Майката всякога носи, но може ли да носи, ако няма баща?
          Та казвам: и сега майката отдавна се е примирила по всички правила, а какво искаш ти? По-дълбоко примирение много рядко съм виждал на Икло, но именно ти си, който искаш да върнеш нещата назад - и то да те пита човек с кой ум, след като никой друг по-добре от теб не разбира безсмислието на “ян”, когато Духът не присъства.
          Напрегни се и проумей: е пък няма да ти дам една жена и това е! - Ти не си дошъл да правиш кочини! Ако можехте да видите какво представлява един дом днеска с очите на ясновидеца, щяхте да се потресете. “Кочина” е нищо - това е само една обида за свинете... Но същото става и в брака, както и в кочината: има не само физически, но и астрални, и умствени изпражнения. Като ревнувате, вие правите кочина; като правите ближния на пълен идиот - пак мърсите около себе си най-безобразно; съдите ли, критикувате ли, съмнявате ли се, подозирате ли, натяквате ли, поучавате ли - всичко това пълни догоре вашите кочини - с извинение, вашите модерни клозети, в които живеете!
          Защо не оставите, най-после, ближния си свободен? Знаете ли, че нито едно същество от безсмъртния свят не може да изтърпи нито секунда вашата смрад? Не, те не виждат вашата “култура”, вашата “интелигентност”, а първото, което виждат и ги удря в носа, е постоянното ви безобразие, както това вършат малките бебета... С тая разлика, че по няколко пъти днеска бебето го измиват и преповиват, а вие си живеете в лайната по 30, 40, 50, 60 години - и óко ви не мига! Та знаете ли какво представлява една ваша жилищна кооперация? Това са гейзери, гейзери, гейзери, фонтани от астрални и умствени изпражнения; пък когато самите вие не се мразите и не поучавате, не се безпокойте, пак ще ви опръскат - ако не “скъпите”, то съседите...
          Не си правете никакви илюзии, точно така е: най-мръсното нещо на света е един жилищен блок! Те и отделните къщи не правят изключение, ама там поне висшите астрални и ментални ветрове и дъждове понякога поизмиват клоаките ви. Отвратен съм от дън душа от вас! Да знаете, че едно земетресение е най-голямото добро, което може да ви направи Небето, понеже градовете са едно невероятно долно творение на пъкъла, много по-скверно от самия пъкъл. Сега и парно си имате, и топла вода, и телевизия, и хладилници... Горко ви! Камък връз камък няма да остане от вашите бетонни и тухлени нужници!
          Приемете всичко това съвсем насериозно и не Ме принуждавайте да ви го повтарям някога пак. Сега условията се променят, идат по-добри времена - не повтаряйте пак старите грешки, отдъхнете си сред една променена и нова природа. Този път през ръцете ще бия всеки, който пак дръзне да изнамери сечиво, да почне пак къща да вдига! То много неща ви принудиха, знам - най-вече студът през зимата, - но студът в сърцата ви е много по-страшна причина.
          Вие сега се погнусявате, като ви говорят за перверзии. А не мислите ли, че когато опръскате най-близкия си с изверженията на своето душевно и разсъдъчно разстройство, това не е една най-гнусна перверзия? Това, което го правят някои болни при най-интимна обстановка върху тялото, лицето и т.н. на своя “партньор”, е едно рядко изключение, а вие вършите това ежечасно; и астрално то изглежда много по-чудовищно и отвратително!
          За пръв и последен път ви говоря така. Не сте очаровани, нали? И Господ не е очарован, особено като се има предвид, че Неговото обоняние не е закърняло като вашето... Мнозина даже са се научили да плуват в своя “аквариум” (да не използвам точната дума...) - като ония, белите червейчета, за които това е жизнена среда и храна.

Отнине това се прекратява. Ако нарушите пак божествените разпореждания, повече милост няма да има! Не виждате ли, огън гори вече под краката ви; седем небеса и седем преизподни няма да имат вече тоя вид, а вие сте седнали да Ми циврите: “При червеите, та при червеите!” Вие знаете ли какво става с един серафим, когато го затвориш в тясно пространство? Впрочем, всеки от вас има в зародиш, повече или по-малко, разцъфнало серафимно тяло. Любете свободно, мислете свободно, правете нови неща – стига сте плакали да придобиете тристаен или четиристаен модерен клозет.

Огън, запален някъде в планината, пък дори и в снега, прави много по-чиста една връзка между сродни души или сърца, отколкото клоака персон и половина или два персона... Мъчите се, мъчите и децата си, ама нейсе: докато уври една само глава, та да обикне гората и планината, и огъня, най-малко петдесет прераждания са необходими; сто и петдесет - за да отвикнете от вампиричните навици на паяка – да не търсите вече жертва, която да затваряте в една къща; петстотин - да се откажете от мръсното потисниче­ство като очакващи, разчитащи и изискващи в която и да е област.

Страшно ли ви се вижда? Страшно е, но - край вече! Скоро ще повярвате на думите Ми, ако досега още не сте повярвали.

 И казах - на седмо число да не Ме занимавате. Не че не мога да говоря, но ще говоря без заобикалки.

Работете да разпространите Словото Ми, защото инак ще се откажа да ви говоря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар